22 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ятьмільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни—день пам'ятівУкраїні. День встановлено вУкраїні«…з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Другої світової війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативигромадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…»

згідно з УказомПрезидента України «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні» від17 листопада 2000р. №1245/2000.

22 червня 1941 року страшне слово «війна» увірвалося в життя людей. Затамувавши подих, слухали вони урядове повідомлення про напад фашистської Німеччини. Важко передати, якою трагедією для них був перший день війни. Усіх охопило пронизливо-щемливе почуття тривоги за свою Батьківщину, за життя рідних і близьких, над якими нависла смертельна небезпека. Але і в ті червневі дні всі вірили, що ворог буде розбитий, а перемога буде за нами.

Наш обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.

Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини та доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Кiлькiсть переглядiв: 113

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.